Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Γράψε ...λάθος!

Ήθελα από καιρό να δοκιμάσω την μεταφορά εικόνας με ακρυλικό χρώμα σε ξύλο κι είπα να δοκιμάσω σήμερα που όλα τα άλλα diy μου είναι σε αναμονή λόγω μιας ίωσης που με τριγυρίζει.Θυμόμουν ότι είχα ένα κομμάτι ξύλου νοβοπάν,

αλλά έπρεπε να γεμίσω τα τελειώματά του με ξυλόστοκο γιατί το νοβοπάν δείχνει άσχημο.Έτσι κι έκανα. Η τελική του μορφή μετά το πέρασμα με γυαλόχαρτο πάντα μ'ενθουσιάζει.
Είχα πολύ πρόσφατα αγορασμένο ένα σωληνάριο ακρυλικό χρώμα Emerald Green και μ'αυτό πέρασα την επιφάνεια του ξύλου .


Στο υγρό χρώμα τοποθέτησα την εικόνα που ήθελα να μεταφέρω και μετά αυτό που θα έπρεπε να κάνω, ήταν να περιμένω τουλάχιστον μια νύχτα  να στεγνώσει το χρώμα για να αρχίσω να αφαιρώ το χαρτί.Όσοι με ξέρουν καλά, γνωρίζουν ότι είμαι ανυπόμονη πάντα για το αποτέλεσμα.Έτσι πριν περάσει ο χρόνος που θα έπρεπε,άρχισα ν'αφαιρώ το χαρτί με ένα βρεγμένο σφουγγάρι. Το αποτέλεσμα; Ιδού!


Αφαιρέθηκε το χρώμα γιατί ήταν ακόμη υγρό και χάλασε όλο το αποτέλεσμα.Αριστερά στην εικόνα φαίνεται το κλαδί με το πουλί, που σημαίνει ότι η τεχνική έχει καλά αποτελέσματα ,αν έχεις υπομονή. Αποτυχία λοιπόν,και καλά να πάθω!Τουλάχιστον, αν θέλετε να κάνετε χρήση αυτής της τεχνικής ,θα ξέρετε τι να μην κάνετε:το δικό μου λάθος!Καλή επιτυχία !